Suomi, tuo teknologian kärkimaa maailmalla, pitää sisällään monia eri alan yrityksiä. Maastamme löytyy yrityksiä kaikilta teknologian osa-alueilta ja monet yrityksistä ovat maailmalla tunnettuja. Suomi erottuu muista maista selkeällä globaalisella ekologisella ajattelulla, sekä omalla toiminnallaan että tuottamalla laitteita ja ohjelmistoja, jotka edistävät yhteiskunnallista eko-ajattelua.

Tässä esittelemme erilaisia suomalaisia teknologia-alan yrityksiä, niiden syntyä sekä kehittelemiä tuotteita ja palveluja.

Fujitsu Finland Oy

Fujitsu Finland Oy on Fujitsu Oy :n tytäryhtiö, joka toimii Helsingissä Suomessa. Sen yritysmuoto on osakeyhtiö ja sen toimitusjohtajana toimii Simo Leisti (1.10.2016 lähtien). Fujitsu on it -palvelu sekä laitetoimittaja, joka toimii kaikkiaan sadassa maassa ja sillä on henkilöstöä yli 150000. Fujitsu Finland Oy n liikevaihto oli vuonna 2016 428 miljoonaa euroa. Suomessa henkilöstöä on 2600 henkilöä. Fujitsu Finland Oy :n toimiala on

tietotekniikan palvelut ja sen laitevalikoima on kannettavista tietokoneista aina konesaliratkaisuihin. Yritys huolehtii asiakkaidensa viestintä- ja tietotekniikasta sekä sovellusten kehittämisestä, toiminnasta sekä mahdollisista tukipalveluista. Fujitsu Finland Oy tuottaa myös palveluita liikkuviin töihin, sähköiseen asiointiin sekä EMC Documentum, Microsoft sekä SAP -pohjaiset ratkaisut.

Fujitsu Finland Oy :n historia ulottuu jopa 1960 -luvulle saakka, mutta Fujitsu Finland Oy nimellä se on tunnettu vasta 1.10.2011 lähtien. Yritys on tunnettu aiemmin muun muassa Fujitsu Invia Oyj, Fujitsu Services Oy sekä Fujitsu Tecnology Soutions Oy nimillä.

Labsystems Oy

Labsystems Oy on vuonna 1972 perustettu suomalainen lääketieteen teknologiaa kehittelevä yritys. Yrityksen perusti professori Osmo Suovaniemi ja yritys tunnetaan Finnpipette -merkkisten pipettien valmistajana. Labsystems Oy sai alkunsa, kun vuonna 1971 kehiteltiin maailman ensimmäinen portaattomasti säädettävä pipetti. Finnpipette -tuotemerkkiä pidetään yhtenä maailman tunnetuimpana laboratoriavälineistä yhdessä Gilsonin (Ranska) sekä Eppenfordin (Saksa) rinnalla. Labsystems Oy ei saanut kuitenkaan niin suurta suosiota, joka olisi varmasti ollut saatavilla, sillä tuotetta ei ymmärretty patentoida alkuvaiheessa. Patentin puuttuessa tuotteesta tehtiin monia kopioita, jotka veivät sen paikkaa markkinoilla. Vuonna 1979 Labsystems Oy kuitenkin kehitti monikanavapipetin, joka patentoitiin kattavasti uuden kopioinnin välttämiseksi.

Toinen Labsystems Oy :n merkittävä päätoimiala: mikrokuoppalevyjen instrumentit. Yritys oli ensimmäinen kyseisillä markkinoilla ja se pääsikin nopeasti markkinoiden johtajaksi. Labsystems Oy :n toimitilat löytyvät Vantaalta, jonne valmistui vuonna 2002 uudet 24000 kerrosneliömetrin kokoiset toimitilat.

Marioff Corporation Oy

Marioff Corporation Oy on vuonna 1985 perustettu suomalainen osakeyhtiö. Tritys on erikoistunut vesisammutusteknologiaan ja sen toiminta-alue on koko maailma. Marioff Corporation Oy :n perustaja on Göran Sundholm ja yrityksen toimitusjohtaja on tällä hetkellä Isto Hantila. Yrityksen kotipaikka on Vantaalla Suomessa ja emoyhtiön lisäksi löytyvät tytäryhtiöt Espanjassa, Italiassa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa sekä Saksassa.

Göran Sundholm syntyi vuonna 1947 ja hän on tuusulalainen hydrauliikka-alan yrittäjä ja keksijä. Sundholmille on kertynyt Suomessa yli sata ja kansainvälisesti yli tuhat patenttia. Sundholm on saanut työstään useita tunnustuksia: vuonna 2002 hänelle myönnettiin Suomalainen Insinöörityönpalkinto hänen keksimästään ja kehittelemästään vesisammutusjärjestelmästä. Valmistajalle (Marioff Corporation Oy) myönnettiin Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto (vuonna 1998).

Yritys kehitti vuonna 1991 Hi Fog vesisumutussprinkleietä, joissa vesi hajoitetaan korkealla paineella vesisumuksi. Korkea paine hajottaa veden ja se maksimoi veden sammutustehokkuuden. Sammutukseen tarvittavat vesimäärät ovat huomattavasti pienemmät kuin normaalisti sprinklereissä olisi tarve. Vesisumua käyttäessä vältetään kaasujärjestelmien käyttö, joka usein voi olla haitallistaa niin terveydellisesti että ympäristölle. Yrityksen kehittelemää sprinklerijärjestelmää käytettiin ensimmäiseksi risteilyaluksilla, mutta sen jälkeen ne yleistyivät hotelleissa, sairaaloissa sekä voimalaitoksissa ja erilaisissa tehtaissa.