Teknolgia on tieteenala, joka hyödyntää menetelmiä joilla ihminen pyrkii vaikuttamaan ympäristöönsä ja käyttämään sitä mahdollisuuksien mukaan hyödykseen. Teknologiassa pyritään valmistamaan tuotteita ja palveluita, jotka perustuvat luonnontieteiden sovelluksiin perustuviin keinoin. Teknologian tuotoksia ovat muun muassa erilaiset tekniikat, joilla rikastetaan metalleja tai tuotetaan palveluita tietotekniikkaan.

Teknologian jatkuvassa kehityksessä on tärkeää, että tuotteita ja palveluita kehitetään jatkuvasti ja uusia tuotoksia syntyy. Tässä osiossa esittelemme erilaisia teknologian trendejä vuonna 2018. Olemme keskittyneet kotitalouksissa hyödynnettäviin trendehin.

Nokia Sleep

Nokia Sleep on Nokian valmistama unianturi, jolla pyritään seuraamaan nukkujan unen laatua sekä muita ominaisuuksia. Laitteella voidaan mitata unen pituutta, millaisia keskeytyksiä uneen tulee, mahdollista kuorsausta sekä anturi antaa nukkujalle yleisarvosanan unen laadusta. Nokia Sleep -anturia on tarkoitettu käytettävän Nokia Health Mate -sovelluksen kanssa. Anturin ja sovelluksen yhteistyöllä pystyt seuraamaan omaa nukkumistasi sekä saat käytännön vinkkejä, miten parannat omaa nukkumistasi. Nokia Sleep -anturi on helppo asentaa eikä sitä huomaa nukkuessa. Anturi kerää itse kaiken datan, joten nukkujan ei tarvitse huolehtia osaako hän kerätä kaiken tiedon itselleen.

Laite on mahdollista liittää IFTTT :en, joka on kodinautomaatiosovellus, jolla voidaan mahdollistaa muun muassa valojen automaattinen sammutus unen tultua tai valojen syttyminen heti herättyä.

Kérastase Hair Coach Powered by Withings

Kératase Hair Coach Powered by Withings on Nokian kehittelemä älyhiusharja, joka analysoi hiusten laatua harjauksen yhteydessä. Älyhiusharjassa on mikrofoni, joka tarkkailee hiusten ääniaaltoja paikantaakseen takkuja, hiusten kuivuutta, haarautuneita hiuksia sekä mahdollisia haarautuneita kohtia. Hiusharja laskee käytetyt harjausliikkeet ja siihen käytetyn voiman. Tämä hiusharja ohjaa käyttäjäänsä parempaan lopputulokseen. Hiusharja on tarkoitus liittää Android tai iPhone puhelimessa toimivaan mobiilisovellukseen, jotta mahdollisimman paras etu saadaan irti.

BeoSound Shape

BeoSound Shape on Bang & Olufsen :in kehittämä musiikinkuuntelun laite. Se on langaton seinään asennettava kaiutinjärjestelmä, jonka ulkonäkö on silkkaa designia. Sen ulkonäkö on muunneltavissa vastaamaan asiakkaan tarpeita täysin. BeoSound Shape voidaan asentaa lähes mihin seinälle tahansa ja se tuo innovatiivisen ja hyvän musiikkikokemuksen ympärilleen. Kaiutinjärjestelmää on helppo muokata ja siihen voidaankin yhdistää jopa 44 irtonaista kaiutinpalaa. Se on täysin langattomasti toimiva järjestelmä ja se voidaan asettaa myös useampaan huoneeseen samaan aikaan soitettavaksi.

BeoSound Shape :n ainutlaatuinen muotoilu ja kaunis design tekevät siitä kauniin katselukohteen myös täydessä hiljaisuudessa. Laitteen designerina toimii Øivind Aleaxander Slaatto. Slaatto on vuonna 1978 syntynyt tanskalainen muotoilija ja SLAATTO DESIGN :in perustaja.

Naava -älyviherseinä

Naava -älyviherseinä on maailman ainoa älyviherseinä ja se on kehitetty puhdistamaan sisäilmaa. Laite imee huoneilmaa kasviensa juuriston ja mullattoman kasvualustan läpi. Juuristossa olevat mikrobit puhdistavat imetyn huoneilman haitallisista kemikaaleista ja tuulettimet puhaltavat puhtaan ja luonnollisen puhdistetun ilman takaisin huoneeseen. Älyiherseinässä olevat anturit mittaavat ympäristönsä olosuhteita sekä se analysoi ja ohjaa seinän toimintaa automaattisesti. Seinä etäjärjestelmä välittää tietoa viherseinälle toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Jos laitteeseen tulee vika, järjestelmä ilmoittaa virhetilanteesta automaattisesti, joten se tekee automaattisia korjauksia tai lähettää paikalle huoltajan.

Naavan älyviherseinä on saanut BRE-tutkimuslaitokselta tuloksen, että se poistaa 57% haitallisista sisäilman kemikaaleista yhdellä ilmankierrolla. Jyväskylän ja Itä-Suomen yliopistojen tutkimuksessa selvisi, että Naavan älyviherseinä puhdistaa ilmasta enemmän haitallisia kemikaaleja kuin mullassa kasvavat viherkasvit. VTT :n testeissä tämä älyviherseinä poisti jopa 65% testatuista kemikaaleista.

Naavan älyviherseinä on huoneilman kannalta hyvä vaihtoehto, mutta se on myös designiltaan kaunis lisä. Sen avulla voidaan tuoda raikas ilma ja luonto suoraan toimistoon.